Meny
Utbyggnad / Vardagsrum

Den alldeles perfekta soffan!

Åh men vet ni. Jag vågar nästan påstå att soffan är den i särklass svåraste möbeln. Att finna. Den perfekta alltså.

Våra behov i vår lilla eller ja ganska så numer stora familj är att den såklart ska vara skön. Praktiskt med tvättbar klädsel som i n t e går sönder när man försöker kränga på den efter tvätt ( för då ids man inte tvätta den särskilt ofta ) och allra helst himla snygg 🙂 Ja just, den får inte kosta så mycket heller eftersom den alldeles säkert lär bli utbytt efter ett tag. Det finns superfina soffor på ROOM, Walles & Walles samt Artelleriet. Men inga superpriser så att säga.

Jag väljer att hellre lägga mina slantar på en lite dyrare lampa, stolar eller så. Soffor är mer av förbrukningsvara hos oss. Ungefär som en säng. Den föredrar jag ny och fräsch 🙂

Någon kanske tycker att detta ser urmärkligt och slafsigt ut men i love it! Lite charmigt och somrigt sådär. Utan linnet så blir den mer stram och strikt i utseendet.

Ni kan se fler bilder på soffan om ni klickar HÄR

Komforten är ok. Nu är jag inte en soffhängaretyp så men med rejäla mängder kuddar och ett täcke så 😉

Soffan har två olika överdrag. Ett grått och ett naturvitt som jag varvar mellan. Men just nu har jag lagt några linnedukar och påslakan över.

Så här kommer ett riktigt bildregn för er som undrat och varit nyfikna över vår soffa.

Natten har varit tung. Trots att jag sovit mig igenom den sådär tungt men samtidigt med oro i kroppen. Men nu kan det bara bli bättre tänker jag. Vi hjälps åt.

Kram Julia

Ps, soffan är inköpt på Jysk ;)!Höll på att glömma de viktigaste *hihi*

0

11 Comments

 • Frida - Vita Villan
  juni 23, 2014 at 9:11 f m

  Så fint! Ser riktigt mysigt ut i soffan!
  Har lite samma problem här med sofforna. Våra ikea soffor har många år på nacken men är fortfarande väldigt bekväma. Dock har jag ledsnat på den beiga färgen som klädseln har och är lite för snål för att köpa nytt. Vi fikar och äter ibland framför Tvn och med två små blir det lätt och ofta fläckar. Tipset med linne och påsklakan är ju toppen, el som duken du haft ett tag.
  Vad är det för linnetyg du har nu? Var kan jag hitta det? 🙂

  Reply
 • dnyahuset.blogspot.se
  juni 23, 2014 at 9:40 f m

  Vad snyggt! Här är soffan också en förbrukningsvara, tyvärr inte med tvättbart överdrag så den ser ut som den gör också, efter 8 års flitig användning. Vi har Ektorpsoffor från Ikea ute i sommarstugan och nästa soffa får nog bli en sådan för de är sjuuukt sköna att sitta i. OCH har tvättbara överdrag, ha ha!

  Reply
 • LIVSGLITTER
  juni 23, 2014 at 10:10 f m

  Charmigt!

  Reply
 • pernilla malmborg
  juni 23, 2014 at 1:53 e m

  håller med till fullo att med barnfamilj vill man att det skall vara praktiskt men ändå så klart fint:) En dyrgrip till soffa satsar jag nog på när barnen är utflugna och katterna är i katthimlen 😀

  Vår vardagsrumssoffa är dock allt annat än praktisk, men ärvd och super vacker tycker jag… Så där kör jag också täcken med linnepåslakan och överdrag från ellos, som faktiskt efter tumling passade perfa på modellen 😀

  *idag får jag postbud 😀

  Kram

  Reply
 • Pieni Unelma
  juni 23, 2014 at 3:47 e m

  No heippa Julia,

  Sohvanne on minusta ihanan pehmoisen näköinen ja ryhdikäs siitä huolimatta vaikka oletkin sen edullisesti löytänyt.

  Mutta voimia Julia sinulle ja lapsille ystäväperheenne muuton vuoksi…” aika on itkeä ja aika nauraa. Aika on repiä ja aika koota yhteen. Kaikella on oma aikansa…” Ja suru ja ikävä helpottaa. Halaus sinulle ja Noellille. <3

  Kirsi

  Reply
 • LOPPISLIV
  juni 23, 2014 at 8:51 e m

  Ser jättemysigt ut, en härlig färgskala på kuddarna, och linne är ju alltid snyggt, tidlöst och charmigt 🙂

  Kram Paula

  Reply
 • Glamour-Psykologen
  juni 23, 2014 at 8:56 e m

  Mysigt och riktigt somrigt, precis som du skrev! Superfint 🙂

  Reply
 • Gabriella
  juni 23, 2014 at 9:03 e m

  Jag tycker du resonerar klokt:) Så fint hos dig! Du har verkligen fått till en härligt mysig ombonad känsla. Fint med linne och blommigt, så somrigt!
  Kram

  Reply
 • Annas skattkammare
  juni 23, 2014 at 10:58 e m

  Hej Julia! Det här är den allra finaste soffan om du frågar mig! Alldeles sådär perfekt mjuk och inte perfekt utan lagom “slarvig” känsla son linne ger. Var köper du så långa fina linnedukar och påslakan? Här ligger en quiltad pläd över soffan för rätta känslan men den vill alltid åka ner i ryggen. Ska se om jag hittar något bättre i lina linneförråd, dukar osv var ju ett toppen tips!
  Kram Anna

  Reply
 • My
  juni 20, 2016 at 4:59 e m

  Hej! Ser jätte mysigt ut! Var får du tag på så
  Stora linne dukar / det du hängt över soffan?

  Reply
  • juliak
   juni 20, 2016 at 7:02 e m

   Åh de är faktiskt ett överkast 🙂 från Himla! kram

   Reply

Leave a Reply