Meny
Vardagsrum

Sista vilan!

Innan vardagsruljansen tar vid.

Eller okej, särskilt mycket vila har den här sommaren kanske inte erbjudit. Inte i form av att ligga på soffan i alla fall. Men vila kan man göra i så många olika former. För mig är den viktigaste vilan när hjärnan får ta det lugnt. När det jag behöver tänka på är vad vi ska äta till middag, hur jag ska få upp det där envisa ogräset med så mycket rötter som möjligt och hur vindarna blåser nästkommande dag. Vara i nuet och arbeta med kroppen. Det är min bästa vila.

Hursomhelst så är vardagen snart här. En alldeles ny sådan för vår del. Juno skolas in nästkommande vecka och skolbarnen börjar sina respektive skolor veckan därpå. Plötsligt är min kalender fulltecknad av tider att passa och nya människor att möta.

Känner mig orolig. Det gör jag ofta. Nu är känslan på max. Har mina sätt att tackla det på och kommer köra hårt på linjen struktur och ordning. När huvudet är ett enda stort virrvarr av starka känslor så behöver jag skapa ordning runt mig. Allt från prydligt vikta kläder i garderoberna till matlistor och oskrivna anteckningsböcker med välvässade blyertspennor till redo. Jag känner ett uns av terminsstartspirr men inte sprudlande riktigt ännu…

Men lite sommarlov till. Och jag ska unna mig att verkligen vara helt ledig några dagar i sträck. Ägna de dagarna åt förberedelser, kanske någon dag på stranden och spontana utflykter.

Vad mysigt det var att titta in här förresten. Kanske slår till på stort och gör det till en vana som några av er önskade. TACK till er som fortsätter att titta in trots ganska usel bloggerska senaste året allra minst.

Puss!

 

+2

1 Comment

  • Caroline
    augusti 13, 2022 at 5:03 e m

    Alltid värt att vänta på dina blogginlägg. Och viktigast av allt, gör det som blir bäst för DIG. Hälsan är det viktigaste. ❤️

    Reply

Leave a Reply